9,1
8.775 beoordelingen
Terug naar overzicht
Pers-rijdt-nieuwe-Aygo-X-header-1140-380.jpg

Pers rijdt nieuwe Aygo X

Media deelt eerste indrukken urban crossover

De nieuwe Toyota Aygo X is sinds voorjaar 2022 op de markt. Inmiddels hebben diverse media de urban crossover aan de tand gevoeld. Met als resultaat zeer positieve indrukken! Lees snel de bevindingen van AD, Autoreview, InstaAutoVlog en TopGear.

Pers-rijdt-nieuwe-Aygo-X-Alinea-1-1140-420.jpg
Vraag brochure aan Maak een proefrit
Verademing en speels

AD aan het woord: “Zijn afmetingen zijn een verademing in de stad. Eindelijk weer een auto waarmee je niet bang hoeft te zijn dat je de velgen beschadigt in een parkeergarage. Met zijn draaicirkel van minder dan tien meter kun je zelfs in de smalste steegjes nog keren.”
Ook over de rijeigenschappen is het landelijk dagblad erg te spreken: "Ook het rijden is amusant en zelfs bijna sportief te noemen, zeker ook doordat de versnellingspook van de handbak lekker hoog op het dashboard is geplaatst."

Pers-rijdt-nieuwe-Aygo-X-Alinea-2-1140-420.jpg
Kleine macho met zorgzaam karakter

"Het lijkt wel of de Toyota Aygo X zo is weggelopen van een autoshow, waar hij heeft staan pronken als concept car", aldus Autoreview. Het autoblad is ook onder de indruk van het aantal veiligheidssystemen: “Echt uniek is het arsenaal aan veiligheidssystemen waarmee de kleine bink zijn inzittenden tegen onheil van buitenaf beschermt. Onder de noemer Toyota T-Mate is de auto voorzien van onder meer adaptieve cruise control, een noodremsysteem met voetgangers- en fietsersdetectie, grootlichtassistentie, actieve spoorassistentie en een uitwijkassistent."

Pers-rijdt-nieuwe-Aygo-X-Alinea-3-1140-420.jpg
Nieuwe benchmark

Het YouTube-kanaal InstaAutoVlog over de nieuwe Aygo X: "De Aygo staat synoniem aan betrouwbaar, compact, zuinig en dé vorm van betaalbare mobiliteit. Het is echt een gave auto om te zien, met stoere details als een Bi-Tone kleurstelling, scherp gelijnde LED-koplampen en 18-inch velgen. De speciale kleuren doen de rest." InstaAutoVlog vervolgt de videoreview met: "Een bijzondere noviteit in deze klasse, is het nieuwe Toyota Connect multimediasysteem met een 9-inch scherm met onlineservices." De conclusie: “Dit is gewoon de nieuwe benchmark (..) en oh ja, Toyota geeft ook nog eens 10 jaar garantie op iedere nieuwe Aygo X, 10 jaar!"

Pers-rijdt-nieuwe-Aygo-X-Alinea-4-1140-420.jpg
Rijke standaarduitrusting

Ook TopGear rijdt met de nieuwe Aygo X: "De Aygo X is een eigen model geworden op hetzelfde platform als de Yaris. Hij is flink langer, breder en hoger en de wielbasis groeide met 9 centimeter. Je zit ook 5,5 centimeter hoger en hij heeft meer grondspeling. Hij is zelfs met 18-inch wielen te krijgen." TopGear haalt ook de rijke standaarduitrusting nog even aan: “Vanaf de basisuitvoering zijn álle rijhulpjes standaard. Ja, ook stuurhulp en adaptieve cruisecontrol".

Vraag brochure aan Maak een proefrit