9,1
8.775 beoordelingen
Terug naar overzicht
2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_hero_high_001.jpg

Toyota Yaris GR Sport gepresenteerd

Yaris-familie breidt uit met sportieve uitvoering

Toyota presenteert de nieuwe Yaris GR Sport, een welkome aanvulling op de veelgekroonde Yaris-familie. Behalve een sportieve uitstraling biedt de nieuwe Yaris GR Sport ook een scherper stuurgevoel en een puurdere rijbeleving, zonder in te leveren op het gebied van comfort.

GAZOO Racing-trainingspak

De Toyota Yaris GR Sport wordt geleverd in de nieuwe carrosseriekleur Dynamic Grey met zwarte accenten. Deze kleur is exclusief ontwikkeld voor de Yaris GR Sport en vormt een fraaie combinatie met de 18-inch lichtmetalen wielen met rode accenten. De grille wordt gekenmerkt door het ‘mesh’-materiaal met daarin een duidelijk G-motief verwerkt. Aan de achterzijde wordt de krachtige uitstraling versterkt door de T-vormige diffuser.

2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_hero_high_005.jpg
2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_interior_high_007.jpg
Net zo sportief van binnen

Het GAZOO Racing-thema komt ook terug in het interieur. Hier is het GR-logo te vinden op het stuurwiel, de hoofdsteunen, de startknop en het prominente display van het instrumentenpaneel. De sportief gevormde stoelen zijn bekleed met nieuwe stoffen. Specifiek voor de Yaris GR Sport zijn de stoelen optioneel leverbaar met nieuwe Ultrasuède™ bekleding in combinatie met stoelverwarming. Het rode stikwerk, de exclusieve Gun Metal Grey-afwerking en het met geperforeerd leder beklede stuurwiel zijn ook verwijzingen naar de GAZOO Racing-genen van deze Yaris.

Prestaties die matchen

De nieuwe Yaris GR Sport is leverbaar met de 1,5-liter hybride-aandrijflijn en is gekoppeld aan een automatische transmissie, die zowel sportief als zuinig rijden mogelijk maakt.

2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_hero_high_004.jpg
Meer rijplezier

Om de rijeigenschappen naar een nog hoger niveau te tillen, zijn de voor- en achterwielophanging van de Yaris GR Sport aangepast. De geoptimaliseerde schokdempers dragen ook bij aan het verhoogde rijplezier en de opwindend rijbeleving. Die reageren sneller bij lagere snelheden, dragen bij aan de verbeterde stuurrespons van de Yaris GR Sport en bieden meer rijcomfort. Bovendien zijn de achterste veren zodanig afgesteld dat het hellen van de carrosserie of het liften van de wielen – bijvoorbeeld tijdens het accelereren en remmen – tot een minimum wordt beperkt. Tweaks die bijdragen aan een comfortabele en tegelijkertijd precieze en sportieve rijervaring.

2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_details_high_003.jpg
Tweede kwartaal 2022

De bodem is aan beide zijden van de Yaris GR Sport verstevigd. Dit zorgt voor een verbeterde carrosseriestijfheid, meer stabiliteit en een meer rijplezier. Dankzij extra voeringen in de voor- en achterwielkasten presteert de Yaris GR Sport ook nog eens beter ten aanzien van aerodynamica, doordat luchtweerstand wordt verminderd. De nieuwe Toyota Yaris GR Sport is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal 2022. De prijzen volgen in een later stadium. Stay tuned!

2021_KF3_Yaris_GR_SPORT_details_high_002.jpg
Meer GR Sport modellen Inschrijven Toyota nieuwsbrief